Collectie

Artisan

Artisan

ARTISAN collectie is gebaseerd op de invloeden vanuit het ambachtelijke vakmanschap. Het woord Artisan afgeleid van het Latijnse woord “Artitus” wat staat voor “geschoold”. Een Artisan is iemand die geschoold is om producten te creëren welke een speciale kunde vergen die specifiek is voor hun vakgebied. Synoniem aan een ambachtsman, creëert een Artisan producten die uniek zijn voor het vakgebied. Heden ten dage met de komst van massaproductie en duplicatie, worden ambachtelijke producten gezocht door mensen die op zoek zijn naar een authentieke look.

De Artisan collectie is een ode aan de rijke historie van de textielgeschiedenis en belicht het weven van luxe uitgewerkte stoffen. In deze collectie wordt gebruik gemaakt van een mix van verschillende garens geïnspireerd van uiteenlopende culturen en levensstijlen. Kobe’s design team heeft unieke interieurstoffen gecreëerd van een hoog niveau, waarbij veel aandacht gegaan is naar zowel het vakmanschap als het gevoel voor design en functionaliteit.

Elke stof in deze collectie is ontwikkeld door creatieve expressie te vertalen met behulp van speciale technieken. De rijke kleuren en gedetailleerde ontwerpen dragen bij aan de diepte en dimensie van de patronen. Het centrale thema van deze collectie is het gebruik maken van garens met een natuurlijke uitstraling. Hierdoor hebben de stoffen een zachte touch en vallen ze mooi en soepel. Kobe heeft ook een 100% organische materiaal Cupro aan de collectie toegevoegd. Cupro garen is gebruikt bij het weven van 2 nieuwe creaties in de Artisan collectie.

Kleuren in deze collectie zijn aantrekkelijk in zowel de helderheid als in hun subtiliteit. De door natuur geïnspireerde kleuren in rijke tonen voegen waarde toe aan de stoffen en maken deze toepasbaar in verschillende stijlen en decors.

Gecombineerd met tijdloze uni’s en basics, is Artisan een rijke aanvulling op de Kobe collectie.